Friday, July 17, 2009

awak boleh panggil saya puan Nurul / You can called me "madam Nurul" :)

Assalamualaikum wbt...
entri kali ini agak kontroversi...
MySpace
sebab saya dah tak jadi ciknurul....tapi puan nurul...

nak tahu lebih lanjut kisah saya...

teruskan membaca ye..

sebelum tu,
nak cerita satu kisah...
pasal kucing kesayangan saya dan keluarga saya...
kisah nya adalah mengenai 3 ekor kucing dalam sangkar di sebelah tepi kanan blog saya ni...

rindu dengan diorang...



yang pertama adalah si PUTEH..
puteh hilang disebabkan kecomelannya...
ada orang amik bawak balik..
tak tau la dia curi ke apa
tapi yang pasti puteh dah tak ada kat rumah..
MySpace
yang kedua adalah yang berbulu putih ada tompok oren (nyeng)...
mati...
kena langgar...
tak tahu la moto atau kereta tapi yang pasti agak tragis...
semasa dia kena langgar si oren (nyie) ada tengok...
cian tengok oren..
sebab si Oren dah tak lalu makan lepas abang dia tu mati kena langgar...
mak saya masak ikan tok dia makan pun dia tengok je...

bagi makan whiskes pun dia tengok je..
lepas tu kakak saya bawa dia balik rumah kakak...
masih tak nak makan...
lepas tu..
dengar cerita kakak kata dia dah mati jugak...

siannya kat dia...dia rapat dengan abang dia...selalu gurau-gurau...main sama-sama
mesti sedih kan kehilangan abang...
MySpace
kalau dia depan mata saya...mesti saya dah nangis dah...

mak dia si Sony pun menghilangkan diri....berhijrah ke rumah orang lain rasanya...
membawa diri yang lara selepas kehilangan semua anak-anak dia..
MySpace
ok hmm

ni gambar kucing-kucingyang menjadi warga baru di rumah saya...

mak dia SI BUNTAT dah beranak...dia dah tak single dah...dah jadi mak kucing...
ini adalah anak-anak untuk kali pertama beranak...


anak-anak buntat yang comel...usia baru je 4 hari...

saya ambil gambar sebelum saya balik UPSI...
nanti balik raya mesti depa ni dah besar-besar...
boleh ajak main-main huhu
kejarr-kejar...









Si Buntat yang tak pernah marah bila saya kacau anak dia....
Tapi dia jadi tak tentu arah bila dengar suara anak-anak dia kena buli hehehe...
saya punya kerja la tu...



pasal puan nurul....
sebenarnya....

da ada berita...

korang tak dengar lagi ke...

adik-adik pun sibuk panggil saya puan nurul...
sampai naik segan...

pergi kuliah...
naik bas...
jumpa depan kedai...
depan kolej...
kat rumah...

hmm camna ye nak bagitau korang...

sebenarnya...

saya dah jadi puan

sebab dah naik pangkat

sebagai Inspektor Sukarelawan Polis

jadi adik-adik SUKSIS yang jumpa saya
semua panggil saya pun...

dan hakikatnya

saya masih singleeee....
MySpace

hehe

maaf merapu di kala malam menjelma...

6 comments:

Noor's blog (inside of me) said...

Bagi saya tak soal..madam atau cikgu, married or single..I just hope you wanna be friend..

SyuD said...

Just wanna share:
actually madam is also used for single young lady, it's general but we Malaysian understand it as title given to married woman =)

Takziah atas kehilangan dan kematian kucing.
Kucing saya, Umi Hurairah, pun dah mati masa final sem 3.
Dia makan lebah or something lyke tat, padahal seblom tu dah banyak kali dia makan tak pernah jadi apa. Dah ajal kan...

11 tahun bela dia, it's realy hard to accept the death n up till now everythg bout her is stil fresh in me mind...

Noor's blog (inside of me) said...

Eh..maaf ! I mis understand.
Ko..kucingnya bisa makan lebah..wah puan Nurul tak kasih makan ya..kasihan..hiks..hiks..

puterinurzahra said...

to syud...

i'm malaysian...so guna takrifan orang malaysia la :D

pasal kucing..huhu ilove them very much...

to noor...
saya single lg...
kucing...kucing saya makan nasi + ikan...
yang makan lebah kucing kawan saya (syud)

ctah mail said...

salam...
nurul...
lama x buka blog hang...
takziah tuk kucing,
tahniah tuk SUKSIS..
(^_^)

MBS-Ku Musafir said...

oo..ye crita ktk jadi puan tek duhal..kmk ingatkn dah nikah tek..haha..

mm, best juak crita pusak ktk..
sehati sejiwa family pusak ktk ye..hidup dan mati bersama..cuma waktu, tempat, dan cara kematian yg berbeza..takziah diucapkan..