Tuesday, April 21, 2009

Exam...Tido...Exam...Tido....pe ke he ni ha?

Aku terbaca entri seorang sahabat maya....

study 2 jam..tido 4 jam...mean dia akan tido 20 jam kalau study 10 jam...tol x?

aku pula....hmm xtau la..dari aku amik test PMR lagi aku macam ni...
nasib time UPSR aku xde masalah camni (kira masalah ke ni..)

biasa aku akan tertidur masa exam paper eng sebab aku kena fikir 2 kali ganda dari kebiasaan...nak paham satu hal..nak ingat fakta satu hal...
jadi kebiasaannya aku akan ter"mengantok" masa exam paper eng dari sekolah menengah lagi...
mase PMR aku tido lepas jawab paper Sejarah...haha nasib baik objektif sume..lepas jawab soalan aku pun letak kepala atas meja...slumber giler...
siap cikgu or pengawas yang jaga g kejutkan aku...
alhamdulillah...dpt gak skor sejarah sebab aku dah khatam beberapa kali buku soalan-soalan lepas...lebih kurang je soalan dia jadi tok aku...ilek ar...

semalam aku tidur agak awal..bajet leh ar bgn kol 2 ke..kol 3 ke sambung study balik..

si cantik tidur lena
Saya nak tidur.. tolong jangan ganggu

tetibe aku tersedar...tgk jam kat dinding...uit..baru kol 2...xpe2 awal lagi..tdo balik..pas2 aku paling kat jam semula...eh2...kol 5 dah ke..la aku ni..( moral of the story: cam2 la kalau tgk jam mase tgh mamai huhuhu...)


direct to the point:

5.00am: bgn tengok nota dan buku2 yang berselerak...rase cam nak tdo balk je..aku pun motivate diri sendiri...bangun2..pagi ni nak exam..
pastu khidmat diri..
sempat gak online before g exam tadi...Hampeh tol...aku dah "addicted" dgn internet ni..
8.00am: siap nak g exam...terjumpa dengan kawan aku, pastu same2 naik bas g kampus.
8.45am: tercegat depan dewan exam
8:50 am: masuk dalam keadaan terawang-awangan
9.02am: exam mula...
( untuk pemberitahuan: paper exam aku memang sume dalam eng..mean memang kena berfikir 2 kali ganda la kan...)
masa exam aku ni suka tengok2 soalan dulu...jawap yang perlu...
lepas dah puas hati survey soalan aku pun mula jawab...
9.30am: aduh berat nya kepala ni...nak tido jap boleh...motivate diri balik..jangan tido nurul..jawab pekse ni cepat...kol 10.00am...aku xleh tahan..nak tido la kejap (hampeh tol....)
gambar kucing yang sangat comel dan cute
tidur macam ni boleh ke...hehe

aku pun tido...aku ade ar cara nya...tidur dengan cara paling bergaya...hahaha hampeh tol...tp seyes li aku memang nagntok tahap gaban...xlarat lansung nak baca soklan...

tgk jam 1030am...adui esei xjawab la ni...aku pun mula mengarang...haha OMR pun xisi lagi ni..jap isi OMR pastu jawap esei...dalam kol 11.00 lebih ckit aku dah jawab sume soklan...haha soalan esei 1 jam aku jawab 30 minute je...aku usha2 tgk org len punya esei panjang2 je...aku punya adoii pendek je..sebab lecture aku kate leh buat point form..
atleast aku tolong dia untuk memudahkan dia menyemakkan...bukan nye nak merapu benda tak penting pun kan3x..

1120am..ade beberapa soklan Objektif aku xjawab lagi...cepat fikir....fikir....fikir...
11.30am..sume dah jawab..aku cek balik takut ade OMR yang silap tanda...
11.32 am...semua berhenti menulis dan ikat kertas soalan bersama kertas jawapan esei..
alhamdulillah..lepas satu paper...

sebenarnya aku ada janji dengan kawan aku...lepas exam nak g library study...
aku pun mesej dia...sempat tanya dia kat ne je...

pastu hp aku bis bateri...aiya...wat hal pulak hp ni..memang hp ni dh mengong..kejap j2 dah kong bateri...
nak mesej kwan aku xdapat...
xpe la...aku pun pergi atm maybank...nk bayar utang..huhu 2 3 hari ni poket aku memang cukup2 kering...xde duit lansung...harap dompet je cantik (murah je aku beli rm2 tunai...)
lepas beli makanan aku balik kolej la...
azam nk pergi lib lepas zohor...

lunch kejap...
on laptop...
azan zohor...
....
...
...
aku pun msj kawan aku

aku: salam...eda..tetibe rasa cam best je landing hehe..paham2 la ye...
eda: hampeh tol..hahahaha

pastu aku pun masuk ke alam lain...cis ...

koleksi gambar kucing

kucing yang sungguh comel...
Anak kucing tidur bertemankan anak ayam... Mungkin kot anak ayam ni teman rapat si kecik ni

xpe2 esok aku nak stay kat lib seharian..yeke...hahaha azam je pun...

tu la kisah aku...makin nak exam makin tu la sindrom tidur semakin tinggi...

orang len kalau banyak keje or masalah xde selera nak makan kn...

tapi aku...makin banyak keje or masalah makin banyak aku makan...sume mende aku nak makan...hahaha...

aiyoo...pelik2...

apapun aku enjoy idop aku ni...cume aku harap aku tak de sindrom xdapat bgn awal2 pagi..nanti nak ngajar kat sekolah asyik lewat je...

p/s teruja dengan anak-anak kucing yang comel...

6 comments:

lillah said...

teruja jugak dgn anak2 meow yg chumel2.. :p

good luck exam! all de best! strive your best! ;)

puterinurzahra said...

betul3x...teruja dengan mereka2...

nk lawan blog bro meow fridaus hehe...

:) semoag dapat award blog kucing terbaik (hahaha berangan je...)

Firdaus said...

eh, dh pandai letak kucing sndiwi..?? slalu cuwi ja..

hmm... mampu ka nk lawan..???

:p

puterinurzahra said...

hahaha..

belum cube belum tau...menag or kalah xpenting...

janji ada usaha betul x???

ain fathihah said...

hahaha

kelakar lah entri ni


gd luck exam nt cik nurul

puterinurzahra said...

hehe...thanks..

ain pon same... g la hadam PBL 2 banyak2..leh guna tok cr isi time debat :)